10 učinkovitih načinov za privabljanje strank na dogodek

15.02.2017

Načrtovani dogodek ste organizirali do potankosti, dobro premislili vse njegove vidike in svoje načrte začeli tudi uresničevati – a vaše delo se šele začenja! Ne glede na to, kako dober je vaš dogodek sam po sebi, nihče se ga ne bo udeležil, če zanj ne izve na način, ki bo pritegnil njegovo pozornost. Vaš cilj je ujeti pozornost svojega idealnega občinstva in potencialnih strank. Prepričati jih morate, da z veseljem potrdijo svojo udeležbo na dogodku, kar zlahka dosežete z dobro marketing strategijo. Predstavljamo vam 10 preprostih korakov, ki vam bodo pomagali zapolniti prazne sedeže!

 

Na 3-dnevni intenzivni delavnici Mentor2Millions je eden izmed modulov posvečen prav učinovitemu načrtovanju dogodkov za vsak tip občinstva. Kliknite TUKAJ in odkrijte, kako z lahkoto organizirate epske dogodke tudi vi!

 

 1.     Pripravite koledar objav & promocijski material

Svoj dogodek oglašujte konsistentno in ob vsaki priložnosti, ki se vam ponudi. Pripravite koledar objav za socialna omrežja (recimo Facebook, Twitter, Linked In, Instagram, …) in se ga držite vsak dan. Obenem si pripravite seznam močnih ‘call to action’, ki ga lahko uporabite vsakič, ko pišete novo promo objavo ali e-mail.

 

 2.     Sledite svoji konkurenci – in njihovim dogodkom

Spremljajte dogajanje v svoji niši ali industriji, pri čemer posebno pozornost namenite svoji konkurenci in dogodkom, ki jih ta organizira. Poskrbite, da je vaša ponudba boljša od njihove, obenem pa pazite, da svojega dogodka ne načrtujete v istem časovnem okviru.

 

 3.     Sklicujte se na čustva svojega idealnega udeleženca

Ko promovirate svoj dogodek, poskusite konsistentno uporabljati močne besede in slike, ki v vašem idealnem udeležencu vzbudijo čustva, asociacije, spomine, vizije in cilje. Nagovarjajte njihova čustva – predvsem sanje in strahove.

 

 4.     Vaš dogodek naj vsebuje vsaj en dober zastonj bonus

Pri organiziranju dogodka je vaš cilj pridobiti čim več ljudi, ki se ga bodo udeležili. Obenem pokrbite, da si vas bodo zapomnnili - ne glede na njihovo odločitev o udeležbi na dogodku. Tudi, če tokrat zavrnejo udeležbo, želite, da se prijavijo na vaše novice in si zapomnijo vaše ime. Potrudite se pustiti pozitiven vtis in v svoje vabilo vstavite vsaj eno dragoceno informacijo.

 

 5.     Zastavite si jasen cilj

Kot strokovnjaka na svojem področju vas verjetno mika, da bi na svojem dogodku predstavili čim več pomembnih informacij in z njimi navdušili svoje občinstvo. Na prvi pogled dobra ideja, ki pa se hitro izkaže za slabo – z navalom informacij boste svoje občinstvo zmedli in izgubili. Namesto tega se osredotočite na eno večje področje, in tega obdelajte po svojih najboljših močeh.

 

 6.     Zastavljajte vprašanja & prosite druge, za pomoč pri promociji

Raziščite svojo nišo in poiščite vprašanja, na katera vaša publika želi in potrebuje odgovore. Ta vprašanja zastavite na promocijski strani vašega dogodka in občinstvu obljubite odgovore – če se udeležijo dogodka, seveda.

Druga opcija za povečanje svojega dosega je, da prosite strokovnjake iz istega področja in zadovoljne stranke, če vam pomagajo pri promociji vašega dogodka. Ko to potrebujejo, boste uslugo vrnili tudi sami.

 

 7.     Za pomoč pri promociji uporabite vizualni material

Pazite, da ne porabite ves svoj čas samo na dobrih promocijskih objavah in e-mailih, posezite tudi po vizualnih pripomočkih za oglaševanje! V primerjavi z navadnim besedilom, vizualni pripomočki pritegnejo pozornost hitreje in bolj učinkovito. Pripravite lahko prezentacije, kratke video vsebine, grafike in sezname.

 

 8.     Prepričajte se, da je načrtovani dogodek primeren za vaše idealno občinstvo

Ne organizirajte nekega dogodka samo zato, ker to počnejo vsi drugi. Dogodek načrtujte do zanje podrobnosti in se prepričajte, da bo izpeljava popolna. Pozanimajte se, kakšen tip dogodka je najboljši za vaše idealno občinstvo in ga temu primerno tudi pripravite. Ko so načrti končani in pripravljeni na izpeljavo, dogodek promovirajte s pomočjo objav, podcastov, videov in člankov.

 

 9.     Pripravite majhno pokušino dogodka

Preden zaključite vse svoje načrte za dogodek se prepričajte, da bo vaši publiki tudi zares všeč – to zlahka storite tako, da gostite mini verzijo dogodka (v živo ali preko spleta) in ocenite, kako ga je občinstvo sprejelo. Pripravite lahko tudi kakšen dober nasvet ali strategijo, ki jo delite preko svojih socialnih omrežij in e-mail baze strank. Glede na odziv ljudi nato prilagodite glavni dogodek tako, da bo popoln za vaše občinstvo.

 

 10.  Privabite znane so-voditelje in goste

Ne čakajte, da ljudje pristopijo in vam ponudijo svojo pomoč, tako se ne boste premaknili nikamor. Poizvedite, kdo v vaši niši ali industriji načrtuje podoben program ali produkt in jih povabite k sodelovanju pri vašem dogodku. K temu lahko kot so-voditelje povabite tudi priznane strokovnjake iz primernega področja.

 

Na 3-dnevni intenzivni Mentor2Millions delavnici bomo v MODULU 5 spoznavali:

-       Kako ustvariti donosen seminar s ključnimi metrikami dobička

-       Kako predvideti in načrtovati cilje, da se ne zataknete že pri prvem dogodku

-       3 preproste marketinške strategije, ki bodo napolnile vsa prosta mesta

-       Skripto za telefonski klic, s katerim boste pridobili stranke na vaš dogodek

-       Načrt po korakih za pridobivanje strank, s katerim boste v enem vikendu zaslužili več

Kliknite TUKAJ in spoznajte vseh 7 modulov intenzivnega treninga!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.